העשן חייב לצאת ממקום מסוים
תהליכי שריפה קורים כמט בכל מקום, החל מהבית הכי קטן ועד למפעל הכי גדול. גם אם אתם מטגנים ביצה במטבח או שורפים באזור שלם במפעל חומרים דליקים אתם חייבים שיהיו ברשותכם ארובות שיעזרו לכם לסלק את העשן. סילוק העשן לא רק הכרחי לעבודה תקינה אלא מהווה סכנה בריאותית וחייבים לסלק אותו בצורה יעילה. כיום ישנם מפוחים רבים שמסייעים לפעולה זו אך במטבחים תעשייתיים או במפעלים מסוימים בהם הבעירה היא גדולה וכמות העשן מירבית, ארובה יכולה לסייע בסילוק עשן יעיל יותר. הארובה היא פתח יציאה שבדרך כלל יוצא מהתקרה ומגיע היישר ממקום השריפה אל החלק החיצוני של המבנה וכך המקום בטוח יותר לכולם.
ארובות למטבחים תעשייתיים
· ישנם מטבחים רבים שפועלים יום יום במתכונת כמעט מלאה מהבוקר עד השעות הקטנות של הלילה וכמות העשן לא רק מסוכנת אלא גם יכולה להעיק לעובדים וללקוחות עצמם. אמנם ריחות שעולים מבישולים במטבחים כאלו יכולים לעורר תיאבון אך העשן עצמו רק גורם נזק בלי קשר לריח שיוצא מהבישולים. ארובות אמנם לא מחויבות כחלק מהקמת מסעדה ולא מהוות אישור לקיום מטבח וכיום ניתן לסלק את העשן בעוד דרכים, אך הימצאות ארובות במקום יכולות לפתור את הבעיה ואפילו בצורה ייחודית ומעוצבת אם יודעים לשלב אותן נכון.
· גם למטבח תעשייתי שכבר קיים אצלו מפוח או פילו כמה מפוחים שתפקידם הוא לסלק את העשן שנוצר מהבישולים, הימצאות ארובה יכול לשפר את המפוח שיתמודד עם פחות אוויר דחוס שקשה לסלק ואף סילוקו יכול לקחת זמן רב. המפוח עצמו גם עושה רעש לא נעים ואמנם כולנו מכירים את המאווררים האלה שנמצאים בקירות ופולטים את הריח הנהדר שלפעמים מגיע אלינו עד לרחוב אך מי שנמצא בפנים ואחראי על הבישול יעדיף סילוק שקט יותר.
התקנת ארובות היא רק ההתחלה
אמנם התקנת ארובות במטבחים תעשייתיים היא הכרחית אך כאן לא תמה המשימה. בסופו של דבר צריך לתחזק אותם ולנקות אותם היטב כיוון שבתוך הארובה יש שומנים רבים וחומרים דליקים שאפילו בעקבות ניצוץ אחד יכולים להדליק את כל הארובה. כדי לפתור את הבעיה הזו ישנן מערכות נידוף שיכולות להיות מותקנות וכך גם הבטיחות תישמר בכל רגע.
הפוסט
ארובות למטבחים תעשייתיים הופיע לראשונה באומי זקין טמבלר
otmizakineil.tumblr
MAY 29, 2017 via
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה